Stank school door mix urine en pepperspray

Icoon BinnenlandsDe stof waarvan zes leerlingen van scholengemeenschap Leo Vroman in Gouda maandagmiddag onwel werden blijkt een mix van urine en pepperspray.

Een scholier spoot pepperspray in het jongenstoilet. Toen daarna iemand in de wc ging plassen leidde de combinatie van die twee stoffen tot de afschuwelijke stank. Die geur verspreidde zich door de hele school. De leerling die met pepperspray in de toiletten spoot heeft inmiddels bekend. Dat vertelde rector F. Seeverens tegen het AD. "Hij is erg ontdaan. Hij wilde aan zijn medescholieren laten zien dat hij pepperspray had, heeft hij gezegd in een gesprek met de schoolleiding. Hij wordt tijdelijk geschorst van school. Het is een zware maatregel". Met de sanctie wil de school laten zien dat de gebeurtenis als een kwalijke zaak wordt beschouwd.

Zes leerlingen raakten maandagmiddag onwel in het hoofdgebouw van scholengemeenschap Leo Vroman aan de Burgemeester Martenssingel. Tijdens het incident wist niemand wat er aan de hand was. Een vermoeden dat chloor was ontsnapt bleek onjuist. De scholieren hadden last van hun ogen en ademhalingsmoeilijkheden. De zes leerlingen moesten zich laten behandelen in het ziekenhuis.