Onderzoek naar racistische BB-rel

Shilpa Shetty en Jade GoodyDe Britse commerciële zender Channel 4 gaat onderzoeken of de producers van het programma 'Celebrity Big Brother' doelbewust een racistische rel hebben gecreëerd. De afgelopen weken kwam het programma, waarin Britse beroemdheden in het Big Brother-huis verblijven, in het nieuws omdat enkele bewoners racistische opmerkingen hadden gemaakt tegen een Indiase medebewoonster, actrice Shilpa Shetty.

De makers van het programma zijn zich van geen kwaad bewust en menen dat ze juist de discussie over racisme in Groot-Brittannië op de kaart hebben gezet. Bovendien schoten de kijkcijfers door de rel behoorlijk fors omhoog. Luke Johnson, algemeen directeur van de zender, wil nu echter weten of de racistische rel bewust door de producenten van het programma is opgezet. Nadat er 40.000 klachten waren binnengekomen, gingen er stemmen op om het programma stop te zetten. Channel 4 besloot echter om door te gaan met 'Celebrity Big Brother'.

Deelneemster Jade Goody die vorige week werd weggestemd, en die de meeste verwijten aan het adres van Shilpa Shetty zou hebben gemaakt, moest de afgelopen dagen onderduiken nadat ze doodsbedreigingen had gekregen.

Om te redden wat er te redden valt gaat de 25-jarige Goody nu naar India. Met haar reis naar dat land hoopt ze iedereen ervan te overtuigen dat ze oprecht spijt heeft van haar uitlatingen. Ze zegt absoluut geen raciste te zijn. Op haar website is alles weggehaald en staat enkel de tekst: JADE GOODY IS NOT RACIST. Goody is overigens een zogenaamde 'nonebrity', iemand die bekend is geworden zonder daar iets voor te doen (ze werd beroemd door een eerdere deelname aan Big Brother).