Voetbal: Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (23/1)

Icoon KNVB BekerVanavond werden de eerste twee wedstrijden in het kader van de KNVB beker gespeeld. Willem II moest het thuis opnemen tegen De Graafschap en AZ kruiste de degens met MVV.

Willem II - De Graafschap 4-2
Willem II heeft zich zonder al teveel inspanning geplaatst voor de kwartfinales van het nationale bekertoernooi. De Tilburgers wisten hun wedstrijd tegen De Graafschap met 4-2 te winnen. In het eerste kwartier van het duel werd er vier keer gescoord. Voor Willem II scoorde eerst Hadouir. Het had er alle schijn van dat de aanvaller de bal voor wilde zetten in plaats van schieten op het doel van de bezoekers. Niet veel later was het weer raak. Ditmaal was het Boutahar, welke een fout in de verdediger van De Graafschap afstrafte.

Peters bracht de spanning in de wedstrijd terug teon de verdediging van Willem II onzeker oogde, maar meteen na de aftrap vergrootte de thuisploeg via Boutahar de voorsprong weer. Op slag van rust leken De Superboeren toch nog voor spanning te zorgen, maar de knal van Van Beukering kwam op de paal terecht. Ook in het tweede bedrijf drongen de bezoekers nog aan, maar Hadouir gooide het duel na ruim een uu spelen op slot door opnieuw te scoren. De treffer van Hese kwam daardoor te laat.

AZ - MVV 5-0
AZ heeft zich met groot gemak weten te plaatsen voor de kwartfinales van de KNVB beker. In het eigen DSB-stadion was de ploeg van trainer Louis van Gaal veel te sterk voor MVV. Enkele basisspelers van AZ kregen rust van de trainer. Ondanks dat hadden de Alkmaarders geen enkele moeite met de Limburgse formatie. Na 21 minuten speler werd de score geopend door Mendes da Silva. De middenvelder van de ploeg uit Alkmaar wiste er nog twee te maken en ook Cziommer pikte een treffer mee.

Nadat AZ drie rondes in het toernooi om de KNVB beker heeft gespeeld, staat de ploeg op 25 doelpunten. In de twee voorgaande rondes werden Meerssen (10-1) en Bennekom (10-0) van de grasmat geveegd. Cziommer had het grootste aandeel. De aanvaller wist in het bekertoernooi vijf keer te scoren.

Voor meer nieuws over de KNVB beker kijk je op de FOK! Voetbalmanager!