Voetbal: Voorselectie Nederlands Elftal

Icoon Nederlands ElftalMarco van Basten en John van 't Schip hebben de voorlopige selectie van het Nederlands Elftal voor de oefenwedstrijd tegen Rusland bekend gemaakt. De opvallendste naam van dit gezelschap is die van Wilfred Bouma.

Het laatste optreden van Bouma in Oranje dateert van 17 augustus 2005. Na die tijd deed Van Basten geen beroep meer op de verdediger van Aston Villa. Toch heeft de voormalig speler van PSV dermate indruk op de bondscoach gemaakt, waardoor hij voor het eerst sinds lange tijd weer werd opgeroepen.

Ook David Mendes da Silva en Clarence Seedorf behoren weer tot het keurkorps van Van Basten. Verder staat ook de naam van Arjan Robben in de voorselectie vermeld. Het is overigens nog niet zeker of de aanvaller van Chelsea in actie kan komen, aangezien hij nog niet voldoende hersteld is van een blessure aan zijn enkel.

In vergelijking met de selectie van de vorige keer zijn André Ooijer, Stijn Schaars, Khalid Boulahrouz en Robin van Persie niet opgeroepen. Dit gezelschap kampt met verschillende blessures. Hedwiges Maduro en Evander Sno zijn door de bondscoach gepasseerd.

De voorlopige selectie

Doel:
Edwin van der Sar (Manchester United, Eng), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging:
Wilfred Bouma (Aston Villa, Eng), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona, Spa), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (PSV) en Joris Mathijsen (Hamburger SV, Dui)

Middenveld:
Nigel de Jong (Hamburger SV, Dui), Denny Landzaat (Wigan Athletic, Eng), David Mendes da Silva (AZ), Clarence Seedorf (AC Milan, Ita), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Aanval:
Ryan Babel (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool, Eng), Arjen Robben (Chelsea, Eng) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic, Sch)

Voor het laatste nieuws over het Nederlands Elftal kijk je op de FOK! Voetbalmanager!