Ontsnapte stier zet dorp op stelten

Icoon Weird Een ontsnapte stier heeft maandagochtend voor grote paniek gezorgd door anderhalf uur in het dorpje Hoornaar te lopen. Het dier kon ontsnappen door zijn kop uit het touw om zijn nek te wurmen, toen hij van zijn stal naar het slachthuis geleid werd. Daarna was de dolle stier niet meer te houden.

Slager Jan Bouter probeerde het beest te vangen. "Dit was niet zonder gevaar, want het beest wilde ons steeds aanvallen". De stier kon langs de kerk van het dorp de Dorpsweg in lopen. "Dat is de route waar dagelijks vele honderden schoolkinderen gebruik van maken. Je moet er niet aan denken dat de stier die kinderen op de horens had genomen", aldus Bouter. Automobilisten zetten hun voertuigen dwars op de dijk, zodat het dier niet verder het dorp in kon lopen. Daarna liep de stier terug naar een naastgelegen weiland. Om de veiligheid van het dorp te waarborgen, probeerde de slager het dier in dit weiland vast te zetten.

Daarna besloot hij alsnog de politie te bellen. Die huurde een specialist in, die het dier een kogel door zijn hoofd schoot. Vervolgens werd het dier alsnog naar de slachtbank geleid, om vervolgens op iemands bord te belanden.

Met dank aan Esposa voor de submit.