'Politie hackte computers kantoor Blair'

Tony BlairDetectives hebben ingebroken in computers van het kantoor van de Britse premier Tony Blair op zoek naar bewijs in een vermeend corruptieschandaal. De politie gebruikte computerexperts om vertrouwelijke informatie te vinden. Dit meldt de zondagskrant The Sunday Telegraph.

Ook zouden de onderzoekers contact hebben gezocht met internetaanbieders om emailbestanden te doorzoeken. De hack maakte deel uit van een politieonderzoek naar beweringen dat Labour vermogende zakenlieden in ruil voor een flinke donatie of lening een plaats in het Hogerhuis in het vooruitzicht stelde.

Anonieme bronnen vertelden het dagblad dat gefrustreerde rechercheurs van de Londense politie vermoedden dat Downing Street informatie achterhield. Na twee keer vragen om alle e-mails, brieven en ander materiaal over de zaak, kregen zij slechts een "zeer klein" stapeltje documenten. Vervolgens zou de onderzoeksleider detectives toestemming hebben gegeven om alle wettige middelen te gebruiken om te kijken of Blairs kantoor alle informatie had gegeven.

In verband met de kwestie hielden agenten vrijdag een naaste medewerker van Blair aan. Zij verdenken de 36-jarige Ruth Turner van verhindering van de rechtsgang. De assistent van Blair was eerder als eens ondervraagd over e-mails die zij in verband met de zaak zou hebben verstuurd. Turner, die alle aantijgingen ontkent, kwam na ondervraging op borgtocht vrij.