Eindhovense struikroversbende opgerold

MisdaadDe Eindhovense politie heeft de afgelopen tijd een jeugdbende opgerold die wordt verdacht van tientallen berovingen in verschillende wijken in de stad. Zeker 28 zaken hebben de leden van de bende op hun naam staan. De eerste arrestatie dateert al van oktober.

De groep, die zichzelf 'Blood Organisation South' noemt, bestaat uit 21 leden. Ze maakten naar Amerikaans voorbeeld gebruik van de groepskleur rood. Zes van hen zitten nog in voorarrest. De jongeren zijn op één na allemaal tussen de 14 en 16 jaar oud.

Ze worden ook wel de 'struikrovers' genoemd vanwege hun werkwijze. Ze gingen in kleine groepjes te werk en verscholen zich dan in struiken om vermomd met bandana's een slachtoffer te bespringen en te bedreigen met messen en nepvuurwapens. De buit bestond uit gsm's, mp3-spelers, pasjes, geld en fietsen. Die werden doorverkocht om onder meer drank en snacks te kunnen kopen.

De eerste acht verdachten moeten binnenkort voorkomen. Justitie wil de zittingsdatum nog niet bekendmaken, omdat nog niet alle verdachten van de groep 'Blood Organisation South', zijn ingelicht.