Bonnie St. Claire heeft een IQ van 52

Bonnie St. ClaireHet IQ van Bonnie St. Claire is 52. Dat blijkt althans uit de Nationale IQ Test die vanavond voor de zevende keer door BNN werd gehouden. De 'test der testen' bestond uit 60 vragen over onderdelen als verbale intelligentie (woordenschat en verbaal redeneren), technische en visuele intelligentie (ruimtelijk inzicht en visueel redeneren) plus geheugen en numerieke intelligentie (cijfermatig inzicht en numeriek redeneren).

De andere BN'ers in de studio deden het beter. Winnaar bij de BN'ers werd Esmaa Alariachi (Meiden van Halal) met een IQ van 123. De scores van de andere bekende Nederlanders waren: Viola Holt (89), Don Diablo (117), Hugo Metsers III (117), Armin van Buuren (119), Chris Tates (119) en Bert van Leeuwen (121).

De publieksgroepen die dit jaar de test maakten waren de corpsballen, de stoeipoezen, de wetenschappers, de moslima's en de Jerommekes (stoere, sterke mannen met spieren). In het vak van de corpsballen werd gemiddeld de hoogste score bereikt (gemiddeld IQ van 126), terwijl de winnaar van de avond bij de groep professoren zat. Daar had een deelnemer een IQ van 140.