KNMI waarschuwt wederom voor storm

WeerHet meteorologisch instituut KNMI waarschuwt woensdag voor een zware storm die donderdag over ons land zal trekken. Volgens de meteorologen is het hoogtepunt van de storm in de namiddag en avonduren te verwachten.

Het KNMI spreekt nu nog van een voorwaarschuwing, maar verwacht woensdagavond een weeralarm te zullen geven. Het KNMI voorspelt langs de kust een zuidwesterstorm, windkracht 9. Vrijwel het hele land krijgt te maken met zeer zware windstoten, van 100 tot 120 kilometer per uur. Het onstuimige weer begint in het zuidwesten en breidt zich daarna verder uit over het land.

Ook dieper landinwaarts kunnen zeer zware windstoten voorkomen. In het Waddengebied kan in de namiddag en avond een zware storm, windkracht 10, staan. Afgelopen donderdag woedde ook al een storm. Langs de gehele Nederlandse kust stond windkracht 9 en in het westen was sprake van windstoten van meer dan 100 kilometer per uur.

Het KNMI verwacht dat de storm van donderdag heviger wordt dan die van vorige week. Bovendien regent het donderdag flink. Dit kan problemen veroorzaken op de weg. De storm heeft te maken met het zachte weer in januari. Hoge temperaturen gaan in deze maand onvermijdelijk gepaard met storm.