Moordverdachten Duits echtpaar Musselkanaal bekennen

Icoon MisdaadDe drie verdachten van de moord op een bejaard Duits echtpaar, begin juli in het Groningse Musselkanaal, hebben tegenover de politie bekend betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van de man en vrouw. Ze wilden het echtpaar bewusteloos slaan om hun auto te stelen.

Dat heeft advocaat Willem-Jan Ausma, raadsman van een van de verdachten, maandag gezegd. De drie verdachten zijn een 24-jarige man uit Musselkanaal, een 17-jarige jongen uit Ter Apel en een 16-jarig meisje uit Musselkanaal. Ze staan donderdag terecht voor de rechtbank in Groningen.

Polen
Het drietal wordt ervan verdacht de 73-jarige man en de 71-jarige vrouw uit Duitsland te hebben doodgeslagen met palen uit een weiland. De verdachten waren uit op de auto van het echtpaar, die ze vervolgens in Polen wilden verkopen. De twee mannelijke verdachten zijn van Poolse afkomst.

Het OM bevestigt dat de drie verdachten verklaringen hebben afgelegd, maar wil niet zeggen of het om bekentenissen gaat. ''Ze hebben in elk geval verklaringen afgelegd waar wij niet omheen kunnen'', aldus een woordvoerder.

Paal
Volgens Ausma, advocaat van de 25-jarige verdachte, heeft zijn cliënt toegegeven het echtpaar met een paal te hebben geslagen, maar zou hij niet de fatale klappen hebben uitgedeeld. De politie stelde al eerder vast dat het meisje niet heeft geslagen, maar de twee andere verdachten wel.

De man en jongen zijn beiden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De advocaten van de 17-jarige jongen en het 16-jarige meisje willen niets kwijt over de zaak, omdat hun cliënten minderjarig zijn.

De drie verdachten verschijnen donderdag afzonderlijk voor de rechter.