Betaal je bus met een sms in België

Icoon AlgemeenIn België wil men een proef gaan doen waarbij passagiers een sms-bericht als vervoersbewijs kunnen gaan gebruiken. De Belgische busmaatschappij De Lijn is van plan uiterlijk in september een proef te starten waarbij passagiers een ritje met de bus per telefoon kunnen betalen.

Om een kaartje voor de tram of bus te kopen, hoeft de reiziger enkel een smsje te sturen, waarop een automatisch antwoord volgt. Dit automatisch antwoordbericht is voor De Lijn een geldig vervoersbewijs. Betaling gaat via de maandelijkse rekening van je telefoon. Bij prepaidklanten wordt dit automatisch van het beltegoed afgetrokken.

Volgens De Lijn gaat het om een primeur in de Benelux. De busmaatschappij wil de proef samen met Proximus uit gaan voeren, de grootste provider van mobiele telefonie in België. Men is van plan te beginnen in Gent en Antwerpen, maar bij succes ook uit te breiden naar andere steden.

Proximus-klanten kunnen zonder zich te registreren al gebruik maken van het systeem. Momenteel is De Lijn in overleg met andere aanbieders van mobiele telefonie, om het op termijn mogelijk te maken alle reizigers dit systeem aan te bieden.

Met dank aan nlboy voor de submit.