Darts: Uitslag finale Lakeside 2007

Icoon DartsMartin Adams is er in geslaagd om Lakeside 2007 op zijn naam te schrijven. In een krankzinnige partij wist hij van Phil Nixon te winnen. In het eerste gedeelte van de wedstrijd stond Wolfie met 6-0 voor, maar Nixon kwam terug tot 6-6. In de beslissende set zegevierde Adams door drie legs te winnen.

De finale van Lakeside 2007 werd begonnen door Nixon. Adams begon deze wedstrijd goed en wist de eerste set te winnen. De basis hiervoor legde hij in de derde leg, waarin hij Nixy brak. Ook de tweede set ging naar Wolfie. De eerste twee legs stonden in het teken van breaks. Daarna maakte Adams het verschil. Ook de derde set van deze wedstrijd ging naar de darter, welke in de halve finale Mervyn King uitschakelde. Nixon miste in de tweede legs een aantal pijlen op zijn dubbel, waardoor zijn opponent de kans kreeg om wel trefzeker te zijn. In de vierde set wist Wolfie een straight set te gooien.

De vijfde set was een exacte kopie van de eerste set. De eerste twee legs gingen naar de darter die hem begon, waarna Nixon in de derde leg gebroken werd. Hierna trok Adams de set naar zich toe, nadat Nixy opnieuw zijn dubbel een twee keer miste. De laatste set voor de break ging opnieuw naar Adams. In de derde leg wisten de twee darters hun dubbels niet te raken. Wolfie wist dit pas bij zijn 28e dart te realiseren. Na de onderbreking heersten in de eerste vier legs de breaks weer. Zowel Adams als Nixon wist twee keer de leg te winnen, welke ze niet waren begonnen. Uiteindelijk trok Nixy aan het langste eind. Hierdoor wist hij zijn eerste set van de wedstrijd op zijn naam te schrijven.

Ook de achtste set weet Nixon te winnen. In de eerste leg plaatste hij een break, waarna de darter het in de vierde leg afmaakte. Nixy weet de negende set op zijn naam te schrijven zonder ook maar een leg af te hoeven staan. De negende set gaat wederom naar de tegenstander van Wolfie. Deze set kende vijf legs, welke steeds gewonnen werden door degene die hem begon. In de elfde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. De twee legs die daarop volgden gingen weer tegen de darts in. Adams had inmiddels vier darts voor de wedstrijd gehad. Een vijfde leg moest de beslissing in deze elfde set brengen, welke door Nixon werd gewonnen.

De twaalfde set van de wedstrijd werd ook gewonnen door Nixon. Daardoor stond het in sets weer helemaal gelijk: 6-6. De dertiende set moest de beslissing gaan brengen. De eerste twee legs werden door Adams gewonnen. In de derde leg kreeg Nixon de kans om deze leg te winnen. Toch won Wolfie deze krankzinnige finale met 7-6.

Voor het laatste sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!