Duitser rijdt trambaan op door navigatiesysteem

Icoon Weird Mensen die de aanwijzingen van hun navigatiesysteem wel heel erg letterlijk volgen; het lijkt een scène uit een reclamefilmpje, maar het gebeurt ook in het dagelijkse leven. Dat bewees een Duitse automobilist onlangs, toen hij zijn auto op een drukke weg linksaf een trambaan op stuurde 'omdat zijn navigatiesysteem dat zei'.

De 46-jarige Duitser reed Bremen binnen toen 'de vriendelijke stem van zijn navigatiesysteem hem vertelde dat hij linksaf moest'. Dat heeft de Duitse politie zondag verklaard. "Hij deed wat hem gezegd werd en draaide zijn auto linksaf, over de stoep een trambaan op", aldus een woordvoerder.

Op de trambaan kwam de auto van de man vast te zitten. Een deel van het tramverkeer in de stad was daardoor gestremd totdat er een sleepwagen arriveerde.

Het is niet voor het eerst dat een gehoorzame automobilist zichzelf in de problemen rijdt. In Duitsland is het de afgelopen maanden al meerdere malen voorgekomen, aldus de woordvoerder. Ook in Nederland gebeurt het wel eens, zoals in 2004 in Zwolle. Daar reed een vrouw een haven in, terwijl haar navigatiesysteem haar met de pont wilde laten overvaren. In 2002 volgde een Duitser zijn navigatiesysteem via een roltrap een ondergronds winkelcentrum in.