Darts: Uitslagen Lakeside dag 8

Icoon DartsVandaag stonden de halve finales van Lakeside 2007 op het programma. Om 15:00 begon de wedstrijd tussen Martin Adams en Mervyn King. Na afloop van dit duel kruisten Phil Nixon en Niels de Ruiter de degens. Hieronder vind je een overzicht van deze twee wedstrijden.

Het begin van de wedstrijd tussen Adams en King ging gelijk op. Ook in sets deden de halve finalisten niet voor elkaar onder. De eerste set ging naar Wolfie, maar zijn opponent trok de tweede set naar zich toe. Ook de derde set wist King naar zich toe te trekken, al leek het er lange tijd op dat Adams deze zou winnen. In de vierde set gingen alle legs tegen de darts in. King was hem begonnen, dus Adams wist hem uiteindelijk op zijn naam te schrijven. Ook de laatste set voor de break ging naar Wolfie. De laatste leg was het spannendst, aangezien de heren hun dubbels niet wisten te raken. Adams hervatte de wedstrijd goed door de zesde en zevende set te winnen. Hierdoor had hij nog maar ÚÚn set nodig om zich te plaatsen voor de finale. The King knokte zich echter terug door de achtste set op zijn naam te schrijven, nadat Wolfie een score van tien niet wist uit te gooien. King wist dit te benutten en kwam terug tot 5-4 in het voordeel van Adams. King leek in de tiende set als herboren. Doordat Adams veel dubbels miste, ging de set met 3-0 in legs naar The King. In de beslissende set maakte Adams de partij af door deze te winnen met 3-1.

De tweede wedstrijd ging tussen Nixon en De Ruiter. De Engelsman kende een verbluffende start en wist de eerste drie sets op zijn naam te schrijven. De Nederlander deed het erg slecht door in deze eerste sets slechts twee legs op zijn naam te schrijven. De vierde set, welke uit vijf legs bestond, ging uiteindelijk naar De Ruiter, waardoor The Excellent Dude zijn eerste set van de wedstrijd wist te pakken. De laatste set voor de break gaat weer naar Nixy. De eerste leg gaat nog naar de Nederlander, maar de daaropvolgende drie legs zijn voor de Engelsman. Daarna lijkt De Ruiter op stoom te komen en weet maar liefst drie sets achter elkaar te winnen, welke steeds na vijf legs pas beslist werd. In deze serie sets kreeg Nixon overigens acht pijlen voor de wedstrijd, maar hij wist geen enkele dart te benutten. Toch begon het er steeds meer op te lijken dat Nixon de finale tegen Martin Adams zou gaan spelen, wat uiteindelijk ook gebeurde. De tiende set begon nog goed voor De Ruiter, nadat hij zijn tegenstander wist te breken. Nixon deed in de tweede leg hetzelfde, waardoor het weer gelijk stond. Ook de derde leg is voor de Engelsman. De vierde leg van deze tiende set brengt de uiteindelijke beslissing, aangezien Nixy ook deze weet te winnen.

Uitslagen van vandaag:
Martin Adams - Mervyn King (6-5)
Niels de Ruiter - Phil Nixon (4-6)

Morgenavond om 18:00 begint de uitzending omtrend de finale, welke tussen Martin Adams en Phil Nixon zal gaan. Deze wedstrijd wordt live door SBS6 uitgezonden.

Voor het allerlaatste dartsnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!