Metrotunnel ingestort in S„o Paulo

Icoon RampIn de Braziliaanse miljoenenstad S„o Paulo zijn werkzaamheden aan de metro op een ramp uitgelopen. De wanden van een nieuwe tunnelschacht, die werd aangelegd voor een nieuw te bouwen station, begaven het. Waarschijnlijk is er te veel dynamiet gebruikt bij de aanleg van de tunnel. Het gevolg van de instorting was een enorme krater met een diameter van rond de 80 meter en een diepte van ongeveer 30 meter.

Volgens de locale media raakten drie werknemers gewond maar de brandweer en het metrobedrijf konden niet bevestigen dat dit inderdaad het geval was. Ook is er onduidelijkheid over de vraag of er voertuigen in de krater zijn gevallen. CNN meldt dat er zeker drie vrachtwagens naar beneden zijn gestort. Een hijskraan aan de rand van de krater dreigt nog altijd om te vallen.

De autoriteiten legden het verkeer in de verre omtrek van de plek om waardoor een enorme verkeerschaos ontstond. S„o Paulo staat normaliter al bekend als een stad met gigantische verkeersopstoppingen en de huidige omleidingen maken het er niet veel beter op. De schade van de ramp wordt geschat op zeker 500 miljoen euro.


De krater die het gevolg was van de instorting


Met dank aan Nood-kloon en Tarak voor de submit.