Paul de Leeuw Omroepman van het Jaar

TelevisiePaul de Leeuw is vrijdag door Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar 2006. De redactie van het omroepvakblad koos voor de 44-jarige VARA-programmamaker omdat ''zijn veelzijdige talent juist afgelopen jaar (weer) tot volle bloei kwam''.

Tijdens een bijeenkomst in Bussum kreeg De Leeuw de prijs overhandigd door de omroepman van vorig jaar: John de Mol.

Volgens de redactieleden was het geen gemakkelijke opgave voor De Leeuw om op zaterdagavond prime time in het gat te moeten springen dat ontstond na het vertrek van Jack Spijkerman naar Talpa (inmiddels Tien).

''Maar De Leeuw heeft zich met verve van die taak gekweten. Je hoeft geen fan te zijn of kunt zelfs een hekel aan hem hebben om toch zijn grote vakmanschap te (h)erkennen. Een meester in improvisatie, spraakmakend en volstrekt authentiek in de georganiseerde chaos die hij zelf met veel plezier schept'', schrijft het vakblad.

Broadcast Magazine vindt dat de VARA-man van alle markten thuis is. ''Van een vette lach met platte, goedkope grappen naar een dikke traan met gevoelige, emotionele onderwerpen: niemand in Nederland beheerst die omschakeling zo goed en natuurlijk als Paul de Leeuw. Die kunst levert vaak onvergetelijke taferelen op.'' De redactie zegt dat het leidt tot 'brok-in-de-keeltelevisie'.