Mishandeling met steekvlam verzonnen

PolitieEr is niets waar van het verhaal van een 12-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg die deze week verklaarde ernstig te zijn mishandeld met een steekvlam uit een spuitbus. De knaap zei dat onbekende jongens een spuitbus, waarbij ze een aansteker hielden, in zijn gezicht leegspoten. Daarbij liep hij brandwonden op.

Het ware verhaal is dat de Bunschoter met een vriendje een spuitbus in een emmer leegspoot, en daar een aansteker bij hield. De steekvlam van de gasontbranding trof hem in het gezicht, waarbij hij eerstegraads brandwonden opliep. Zijn vriend kon de vlammen doven.

De jongen was bang voor boze reacties van zijn ouders, dus kwam hij met het mishandelverhaal op de proppen. De daders zouden volgens hem plotseling zijn opgedoken en direct nadien zijn gevlucht op een scooter. Met zijn vader ging hij naar het bureau om aangifte te doen.

Tegenover de wijkagent heeft hij nu de ware toedracht opgebiecht. Zijn vader zegt dat de jongen zich met zijn verzinsel nogal wat op de hals heeft gehaald.