'Pedo's bedreigen pedojaagster'

Pedofielenjaagster Yvonne van Hertum uit Rotterdam, de vrouw achter de vorige week van het net gehaalde site Stopkindersexnu.nl, zegt de afgelopen dagen bestookt te zijn met bedreigingen uit pedofiele hoek. Ze vreest dan ook dat een bijeenkomst voor misbruikslachtoffers, die zij zaterdag in Rotterdam organiseert, verstoord gaat worden. Om die reden heeft zij particuliere beveiligers ingehuurd.

De Rotterdamse politie is op de hoogte van de dreiging die inderdaad afkomstig zou zijn van (vermeende) pedofielen, die zich vals beschuldigd voelen door de organisatrice. Agenten zullen daarom extra surveilleren tijdens de bijeenkomst die plaatsvindt op Rotterdam-Zuid. Politiewoordvoerder Ger de Jong: ''Van Hertum brengt geregeld mannen met naam en toenaam in verband met pedofiele praktijken, soms nog voordat diegenen zijn veroordeeld. Niet iedereen is daar even blij mee.''

De niet geheel onomstreden Van Hertum haalde zoals al vermeld afgelopen week het nieuws doordat pedosekueel RenÚ W. haar site liet verwijderen, omdat zijn adresgegevens en foto er op stonden. Vorig jaar raakte ze in opspraak omdat ze diverse mensen op haar site onterecht zou hebben beschuldigd van pedofilie. Ook zou ze zelf actief op internet jagen op pedo's door zich, 'vermomd' als 14-jarige chick, in chatboxen te mengen en mannen aan te spreken. Wie hapt, nagelt ze aan de schandpaal. De politie startte daarom in november een onderzoek naar haar activiteiten.