Darts: Uitslagen Lakeside dag 5

Icoon DartsOp de vijfde dag van de Lakeside werden vier partijen gespeeld. Onder meer Albertino Essers en Niels de Ruiter verschenen op het podium.

De eerste partij van de avond was die tussen Gary Robson en John Walton. Die laatste kwam met 3-1 in sets voor. Big Robbo kwam echter sterk terug en leek even een 9-darter te gooien. Hij miste echter zijn zevende pijl. De Engelsman kwam in sets evenwel terug tot 3-3. Een beslissende zevende set moest bepalen wie van de beide heren de kwartfinale zou bereiken. Uiteindelijk was het Robson die de betere pijlen gooide en de winst naar zich toetrok.

Partij nummer twee ging tussen Niels de Ruiter en Simon Whitlock. De AustraliŽr liep al direct achter de feiten aan en stond binnen de korte keren op een 3-1 achterstand. Alleen de eerste set ging naar Whitlock, de drie daaropvolgende waren voor De Ruiter. In de vijfde set speelde De Ruiter minder goed waardoor Whitlock terug kon komen tot 2-3 en 3-3. De beslissing viel de set daarna, ten kostte van Whitlock won De Ruiter.

Albertino Essers nam het in de derde partij op tegen Paul Hanvidge. De Drent had geen schijn van kans en verloor met 1-4. De eerste set ging nog wel naar Essers (3-0) maar daarna was het ťťnrichtingsverkeer en moest de Nederlander toezien hoe Hanvidge hem uit het toernooi gooide. De laatste partij ging tussen Phil Nixon en Martin Atkins. Nixon was met 1-4 de sterkste.

Meer nieuws over Lakeside lees je natuurlijk op FOK!sport!