'Taser Gun' nu ook voor consumenten

Icoon OpmerkelijkDe 'Taser Gun', een elektrisch en defensief wapen, is sinds dit jaar ook voor Amerikaanse consumenten beschikbaar. Het wapen, dat door middel van twee richting een doelwit geschoten naalden, verbonden aan een draad, een tijdelijk verlammende elektrische schok kan genereren, was tot voor kort alleen beschikbaar voor de politie en beveiligingsdiensten.

De 'Taser Gun' werd gedemonstreerd op een grote elektronicabeurs in Las Vegas en heeft een bereik van ongeveer vijf meter. Het apparaat weegt nog geen 100 gram en is van een vergelijkbaar formaat als een uit de kluiten gewassen mobiele telefoon. De 'Taser Gun' kan legaal in 43 van de 50 Amerikaanse staten worden aangeschaft voor een prijs van rond de 300 dollar (ong. 250 euro).

Er zijn echter ook veel protesten tegen de verkoop van het wapen aan de consument. Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International zijn er sinds de invoering van het wapen in 2001 bij de politie minstens 220 mensen omgekomen door de stroomschokken.De Taser Gun.