Aanzienlijke stijging filmbezoekers in 2006

Icoon FilmEr zijn bepaald meer mensen naar de bioscoop gegaan in 2006 dan in het jaar daarvoor. 22.518.227 verkochte kaartjes zorgen voor een stijging van 9,03 procent vergeleken met 2005. Dit is te danken aan een aantal populaire Amerikaanse films en het Nederlandse succes van Zwartboek van Paul Verhoeven. Ook een regenachtige zomer droeg zijn steentje bij.

De meeste bezoekers trok Pirates Of The Carribean: Dead Man's Chest, wel meer dan anderhalf miljoen. Met bijna een miljoen bezoekers deed Zwartboek als beste Nederlandse productie het niet veel slechter. Films van eigen bodem deden het vorig jaar goed ten opzichte van de Amerikaanse producties, maar minder dan in het jaar daarvoor. Het totale aantal bezoekers was 2.454.670, een daling van bijna tien procent in vergelijking met 2005.

De verwachtingen voor 2007 zijn niet slecht gestemd. De filmbranche vertrouwt op bekende sequels als Spider-Man 3, Ocean's Thirteen, Pirates Of The Caribbean: At Worlds End, Shrek 3 en Harry Potter And The Order Of The Phoenix. Ze hoeven deze films slechts uit te brengen en een commercieel succes is gegarandeerd. Nederland heeft ook zijn verwachtingsvolle producties van dit jaar: Zoop In Zuid-Amerika, Kapitein Rob En Het Geheim Van Professor Lupardi, Waar Is Het Paard Van Sinterklaas? en De Scheepsjongens Van Bontekoe.


Ook dit jaar brengt Jack Sparrow weer veel geld in het laatje