'Prins Laurent bekent betrokkenheid fraude'

Icoon KoningshuisDe Belgische prins Laurent heeft gisteravond tijdens een geheim verhoor toegegeven dat hij ervan bewust was dat de renovatie van zijn villa in Tervuren door de marine was betaald. Laurent verklaarde dat zijn vader koning Albert II marineofficier Noël Vaessen had aangesteld om hem bij te staan 'met zijn miserie met de ongemeubelde Villa Clémentine', waar Laurent woont. De prins wist echter niet dat dit illegaal was, zo citeert de Vlaamse krant De Standaard uit het verhoorverslag.

Nadat duidelijk was dat de jongste zoon van de koning zijn villa niet kon onderhouden, wees zijn persoonlijke raadgever, kolonel Vaessen, hem op het geld van de Belgische marine. Vaessen klapte recent nog uit de school over het geldverspillende gedrag van Laurent.

Enige tijd later werd een bedrag, volgens sommigen 400.000 euro, op de rekening van de prins zijn stichting gestort. Hiervan kon hij de 'verfraaiingswerken' voor zijn villa bekostigen. Laurent wist niet beter dan dat het om 'sponsoring' ging, zo verklaarde hij tijdens het verhoor.

De prins kwam vanochtend onder grote belangstelling aan bij het gerechtsgebouw in Hasselt. Men weet echter nog niet zeker of hij daadwerkelijk voor het getuigenbankje moet verschijnen. De procureur zegt dat Laurent te laat is gedagvaard door de verdediging, waardoor het onderzoek niet goed kon worden voorbereid.