Piet Paulusma laat zich scheppen

SBS-weerman Piet Paulusma figureert in een merkwaardig reclamefilmpje voor bandenfabrikant Kwik-Fit. Terwijl Piet vrolijk het weer staat te presenteren voor een zebrabad waar op de achtergrond net kinderen zijn overgestoken, wordt hij keihard geschept door een auto.

Het filmpje is verspreid via internet (GeenStijl). Daarin wordt niet duidelijk dat het om een bandenreclame gaat. Sterker nog, het filmpje eindigt met twee mannen die geschrokken komen aanhollen om te kijken hoe het er met Paulusma voorstaat/ligt.

Volgens De Telegraaf zal de commercial vanavond waarschijnlijk op tv worden vertoond bij SBS6-Shownieuws. Het filmpje schijnt begin december opgenomen te zijn aan de Lindenlaan in Amstelveen.

Korte update (18.55 uur)
De Telegraaf weet nu te melden dat het filmpje 'gelekt' is naar internet en dat een deel 'er vanaf is geknipt'. Hierdoor wordt ten onterechte de suggestie gewekt dat Paulusma zwaar gewond of zelfs overleden zou zijn. Het oorspronkelijke filmpje is echter langer en heeft een positieve afloop.

De Kwik-Fit campagne is nog niet op tv uitgezonden vanwege de hoge temperaturen. Paulusma zal vanavond in zijn weerbericht op SBS6 een reactie geven.'oant moarn'


Met dank aan Puke_ voor de submit.