Darts: Uitslagen Lakeside dag 2

Icoon DartsVandaag was de tweede dag van de Lakeside. Nederlander Albertino Essers wist verrassend te winnen van Gary Anderson, en Darryl Fitton verloor eveneens verrassend van debutant Phil Nixon.

De eerste wedstrijd van de dag was die tussen Phil Nixon en Darryl Fitton. Favoriet Fitton was niet in vorm en werd verassend verslagen door de relatief onbekende Nixon, met 3-1. Nixon was goed op dreef, met finishes van 121 en 110.

Karin Krappen was de absolute favoriet in haar partij tegen Apylee Jones, maar speelde ver beneden haar niveau. . Krappen wist vrij moeizaam één set te pakken maar dit was niet genoeg. Krappen gooide in haar partij een gemiddelde van slechts 22 per dart. Jones profiteerde van het slechte spel en plaatste zich vrij simpel voor de halve finales op de Lakeside door Krappen met 2-1 te verslaan.

Albertino Essers kwam vandaag in actie voor Nederland, hij versloeg verrassend de Schot Gary Anderson met 3-2. Anderson kwam op een 2-1 voorsprong, nadat Essers te weinig dubbels raakte. De Drent knokte zich echter terug naar 2-2, en na een aantal missers op de dubbels van de Engelsman wist Essers de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De wedstrijd tussen Sean Greatbatch en Paul Hogan was niet heel spannend. Greatbatch snel een 1-0 voorsprong, maar Hogan revancheerde zich door de tweede set te winnen. Nadat Greatbatch de derde set won en uitliep naar 2-1, was het gedaan met de weerstand van Hogan. Greatbatch won de set en gaat met een 3-1 overwinning door naar de tweede ronde.

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd om zijn wedstrijd tegen Gary Robson te winnen. De Nederlander verloor met 3-2 van zijn opponent. De eerste twee sets van het duel gingen naar de Engelsman. Vervolgens wist Mighty Mike de stand in sets weer gelijk te trekken. De vijfde set ging lange tijd gelijk op. In de zevende leg van de laatste set miste Van Gerwen een belangrijke dubbel. Big Robbo maakte hier dankbaar gebruik van en wist de wedstrijd te winnen.

Daarna kwam de Engelsman Tony Eccles in actie, hij nam het op tegen Welshman Mark Webster. De laatste begon voortvarend aan de wedstrijd met een finish van 143. Daarna nam Eccles het initiatief en liep relatief gemakkelijk uit naar 2-0. De partij zakte vervolgens een beetje in, met slechte scores voor zowel Eccles als Webster. Uiteindelijk won de Engelsman de laatste set met 3-1 en gaat door naar de tweede ronde.

De laatste Nederlandse dame die in actie moest komen, heeft zich wel weten te plaatsen voor de halve finales. Ondanks hetzelfde slechte gemiddelde als Krappen wist de als tweede geplaatste Francis Hoenselaar vrij gemakkelijk haar Australische tegenstandster te verslaan met 2-1 in sets. Hoenselaar mag het dinsdag in de halve finale opnemen tegen Apylee Jones die eerder vandaag Karin Krappen wist

De laatste wedstrijd van de dag ging tussen Martin Atkins en Gary Fenn. Atkins begon voortvarend aan de wedstrijd, hij won de eerste set gemakkelijk met 3-0. De tweede set ging gelijk op, maar Atkins won uiteindelijk met 3-1. Ook de laatste set ging met die score naar de Engelsman, die daarmee in een matig duel met 3-0 won.

Meer nieuws over darten lees je op FOK!sport!