Top Gear toont ongeluk Richard Hammond

Icoon OngelukHet auto-ongeluk waarbij Top Gear-presentator Richard Hammond zwaargewond is geraakt wordt deze maand vertoond op televisie. Zijn collega Jeremy Clarkson heeft dit bevestigd tegen de Britse krant The Sun, waarvoor hij werkzaam is als columnist. "De halve wereld wil het ongeluk zien, dus ik weet zeker dat we het uitzenden."

In september liep de 37-jarige Hammond ernstig hersenletsel op en leed twee weken lang aan geheugenverlies nadat een test met een auto met straalmotoren een verkeerde afloop had. Zijn auto crashte met 450 kilometer per uur, waarna hij direct per helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht. Inmiddels kan hij er weer volledig tegenaan en kan hij niet wachten weer aan het werk te gaan.

Clarkson noemt het waarschijnlijk dat het ongeluk al in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen wordt uitgezonden. Het meest nieuwsgierig is Hammond zelf, zegt hij. "Richard heeft geen idee wat hem precies is overkomen en kan niet wachten om het te zien." Op 28 januari op BBC 2 begint het nieuwe seizoen van Top Gear.

Met dank aan meneer draak voor de submit.