Massale 'adoptie' van nonnen in de VS

Icoon Opmerkelijk'Een non die het hele jaar door, dagelijks, speciaal voor jou, bidt! Met het fenomenale 'adopt-a-sister' programma van de zusters Salesianen uit New Jersey, wordt jouw droom werkelijkheid. Voor het schamele bedrag van 160 tot 500 $ kan ook jij in genade vallen bij de Allerheiligste. Betalingen kunnen per creditcard, in termijnen. Bel nu, 1-877-OUR-NUNS, 1-877-OUR-NUNS!'

Kijk niet raar op, wanneer je tussen alle Telsellreclames door, ook deze boodschap op de tv voorbij ziet komen. Niet alleen bestaat het adopt-a-sister programma, het is tevens een groot succes. De bedenkers zijn inmiddels miljoenen dollars rijker. Is de aflaat, gehuld in een modern jasje, teruggekeerd?

De zusters Salesianen zeggen dat hun congregatie geld nodig had om voor de oudste leden te kunnen zorgen. Daarop ontstond het idee om in ruil voor geld te gaan bidden. Klanten, voornamelijk christenen en joden, zijn er in ieder geval blij mee. "Het is een directe lijn met God en het is goedkoper dan elk telefoontje", aldus een enthousiaste klant.