Doorbraak in zoektocht naar supersnel internet

Icoon InternetOnderzoekers uit BelgiŽ, Amerika en China hebben een nieuwe stof ontdekt die wel eens dť doorbraak kan zijn in de zoektocht naar nog sneller internet. Dit maakten ze vandaag bekend.

De wetenschappers hebben een organisch materiaal ontdekt dat ontzettend lichtgevoelig is. Experimenten wijzen uit dat deze stof, een mengsel van stiksof, zuurstof en koolstof tot wel 37.500 keer sneller kan zijn dan internet zoals we het nu gewend zijn. Het nieuwe internet haalt gemakkelijk snelheden van zo'n 150.000 Mbps. Ter vergelijking, de maximale snelheid van ADSL is 8 Mbps en die van ADSL2+ 24 Mbps. Dit zou betekenen dat een film van DVD-kwaliteit (4,7 GB) binnen een seconde gedownload kan zijn.

Volgens een professor van de universiteit van Leuven, BelgiŽ, duurt het echter nog een tijdje voordat thuisgebruikers kunnen gaan genieten van de nieuwe snelheden, omdat het een heel nieuwe technologie betreft. Dit brengt met zich mee dat er nieuwe modems gemaakt moeten worden en dat telefoonlijnen niet meer voldoen voor het uitwisselen van data.

Met dank aan ExploZiv en frittenbelg voor de submit.