Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 20

Icoon EredivisieOok tijdens het laatste weekend van dit kalenderjaar werd er nog een volledige speelronde afgewerkt. In deze ronde wisten Feyenoord en PSV hun wedstrijden tegen respectievelijk Excelsior en ADO Den Haag te winnen. Ajax speelde gelijk tegen NEC. AZ - Roda JC en Heracles Almelo - Vitesse eindigden in een gelijkspel.

Feyenoord kwam na een half uur spelen al op voorsprong. Vijf minuten voor rust wist de ploeg uit Rotterdam-Zuid opnieuw te scoren, waardoor de wedstrijd in feite was gespeeld. In de beginfase van de tweede helft werd de schade voor Excelsior nog groter, maar tien minuten voor tijd wist de thuisploeg de eer alsnog te redden. In het eerste uur tussen Ajax en NEC gebeurde er helemaal niks. De thuisploeg wilde niet en de Amsterdammers speelden in een te laag tempo. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Lang konden ze hier niet van genieten, aangezien NEC een kwartier later aan de hand van twee treffers op voorsprong stond. Tien minuten voor tijd wist Ajax toch nog een keer te scoren, waardoor verlies werd afgewend.

PSV wist zonder al teveel inspanning van ADO Den Haag te winnen. Na een half uur spelen kwam de ploeg op voorsprong. Direct na aanvang van de tweede helft werd deze verder uitgebreid. In het vervolg verspeelde de thuisploeg flink wat kansen, waardoor het nog bijna de rekening kreeg gepresenteerd. Vitesse kende tegen Heracles Almelo een goede start en kwamen al acht minuten spelen voorsprong. Een klein half uur later keken de bezoekers tegen een achterstand aan, maar twintig minuten voor tijd maakte de Arnhemmers toch nog gelijk. Ook AZ wist de laatste wedstrijd van het jaar niet te winnen. Roda JC kwam na 25 minuten spelen op voorsprong. Na ruim een uur spelen kwamen de Alkmaarders op gelijke hoogte, maar dit werd snel weer teniet gedaan door de Limburgers. Pas in de slotfase stelde de thuisploeg een punt veilig.

Alle uitslagen van de speelronde:
Vrijdag 29 december:
Excelsior - Feyenoord (1-3)

Zaterdag 30 december:
NEC - Ajax (2-2)
SC Heerenveen - FC Utrecht (0-0)
PSV - ADO Den Haag (2-1)
RKC Waalwijk - FC Groningen (0-2)
Sparta Rotterdam - FC Twente (3-0)

Zondag 31 december:
AZ - Roda JC (2-2)
Heracles Almelo - Vitesse (2-2)

Klik hier om de actuele stand in de Eredivisie te bekijken.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!