Disco twee weken dicht na fatale schietpartij

Icoon BinnenlandsDiscotheek Maassilo in Rotterdam gaat twee weken dicht naar aanleiding van de dodelijke schietpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag. Dat hebben gemeente en directie zaterdag besloten en bekendgemaakt. De club is onderdeel van Now&Wow, een van de bekendste clubs van Nederland.

Volgens gemeente en directie is de openbare orde in de omgeving van de horeca-inrichting ,,in zeer ernstige mate aangetast''. Om verdere aantasting te voorkomen is besloten de zaak te sluiten. De sluiting is zaterdag direct ingegaan en duurt tot en met zaterdag 13 januari. Na deze twee weken wordt bekeken of er aanleiding is voor verdere maatregelen.

,,Met de directie is afgesproken dat zij al het mogelijke in het werk zal stellen om de bezoekers van de Now&Wow te informeren over het feit dat het voor zondag geplande feest niet doorgaat'', aldus de gemeente.

Toen de uitgaansgelegenheid zaterdagochtend sloot, ontstond buiten een vechtpartij en vielen schoten. Een man werd dodelijk geraakt. De zwaargewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Op het moment van de schietpartij was het buiten druk. De politie kan nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers of de aanleiding van de onenigheid. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Vorig jaar begin december was er ook een schietpartij voor de ingang van de danceclub. Daarbij raakte een 23-jarige man uit Capelle aan den IJssel zwaargewond. Het slachtoffer had ruzie gekregen met twee mannen.