Sem en Sophie populairste kindernamen

Icoon BinnenlandsSem en Sophie waren in 2006 de populairste kindernamen. Dat heeft de Sociale Verzekeringsbank (SVB) donderdag bekend gemaakt. De naam Sophie stond vorig jaar nog op de twaalfde plaats. Sophie heeft Sanne, die enkele jaren achtereen op de eerste plaats stond, een plaatsje doen zakken. Lisa staat op drie, daarna volgen Anna, Julia en Emma. Sem stond altijd al hoog genoteerd, en wisselde al eerder van toppositie met Daan en Thomas. Die staan nu op plaats twee en drie. Daarna komen Lars, Milan en Tim.

De SVB maakt ieder jaar in december de twintig populairste jongens- en meisjesnamen bekend. De lijsten veranderen slechts langzaam. Dit jaar stond er één nieuwe jongensnaam in de lijst: Finn, op de zestiende plaats. Op de meisjeslijst staan dit jaar geen nieuwe namen.

De SVB maakte ook de namen bekend die hedendaagse grootouders bij hun geboorte kregen. 65 jaar geleden waren Johannes en Maria het populairst. Tot nu toe werden er in 2006 ongeveer 182.500 kinderen geboren in Nederland. Daaronder zijn 93.500 jongens en 89.000 meisjes, aldus de SVB.

Met dank aan bennootje voor de submit.