Russisch vliegtuig gekaapt

Icoon BuitenlandsEen toestel van de Russische vliegtuigmaatschappij Aeroflot was donderdag voor korte tijd gekaapt. De aangeschoten kaper werd volgens een woordvoerder aan boord overmeesterd, zonder dat er geweld werd gebruikt.

De man, die volgens een woordvoerder dronken was of drugs gebruikt had, veroorzaakte een gevecht in de Airbus 320 en wilde dat het een andere route zou nemen. De man zou gedreigd hebben een bom tot ontploffing te brengen.

Een aantal van de in totaal 148 passagiers wisten de man vast te binden, nadat hij met nog meer dreigementen kwam. Hij zou zijn overgedragen aan de Tsjechische autoriteiten. Hij zou de Russische nationaliteit hebben.

Het toestel vloog tussen Moskou en Genève. De gezagvoerder zette het toestel iets voor 11.00 uur aan de grond op de luchthaven van Praag. Het vliegtuig werd omsingeld door de politie.

Voorafgaand aan de landing had de gezagvoerder een noodsignaal doen uitgaan. Volgens een woordvoerster van Aeroflot zou er sprake zijn van een "poging tot het aanvallen" van het toestel.