Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 19

Icoon EredivisieDeze week werd er ook op dinsdag en woensdag een speelronde uit de Eredivisie afgewerkt. De verrassing van deze ronde was toch wel het verlies van AZ tegen FC Twente. NAC Breda, SC Heerenveen en Ajax wisten hun wedstrijden in winst om te zetten. De confrontaties tussen FC Utrecht - Heracles Almelo en ADO Den Haag - RKC Waalwijk eindigden in een gelijkspel.

NAC Breda heeft de drie punten in de slotfase van het duel tegen Vitesse in eigen huis weten te houden. De Brabanders keken na tien minuten wedstrijd al tegen een achterstand aan. Ruim twintig minuten later was het alweer gelijk. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist NAC het verschil te maken. AZ verloor in Enschede met 3-0. In de eerste helft had de ploeg een veldoverwicht, maar dit werd niet in treffers uitgedrukt. FC Twente lukte dit na een half uur spelen wel. Nog voor rust werd het duel al op slot gegooid met de hulp van een tweede treffer. Na bijna een uur spelen was het duel beslist. SC Heerenveen kwam na een kwartier spelen al op voorsprong. In de slotfase van het duel wisten de Friezen de voorsprong te verdubbelen.

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Haagse residentieclub kwam in de extra tijd van de eerste helft op achterstand. Pas in de slotfase van het duel wist de ploeg langs de Brabantse formatie te komen. In de openingsfase van de wedstrijd tussen Heracles Almelo en FC Utrecht nam de thuisploeg het initiatief met twee grote kansen. Na een kwartier spelen zakte het niveau snel. De twee clubs creërden nauwelijks kansen, wat de amusementswaarde niet ten goede kwam. Ajax heeft zich na de blamage van vorige week enigzins hersteld door te winnen van Roda JC. De Amsterdammers kwamen na een kwartier spelen al op voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd speelde de thuisploeg niet fantastisch, maar de Limburgse opponent wist geen vuist meer te maken. In de slotfase van de eerste helft bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit.