EthiopiŽ dient radicale moslims SomaliŽ zware klap toe

OorlogHet offensief door Ethiopische troepen in SomaliŽ heeft zeker duizend islamitische militieleden het leven gekost. Dat verklaarde de Ethiopische premier Meles Zenawi dinsdag.

''Een gemeenschappelijke troepenmacht van de Somalische interimregering en Ethiopische militairen heeft de ruggegraat van de internationale terroristische krachten gebroken. Deze troepen zijn in volle terugtrekking'', aldus de regeringsleider. Hij sprak tegen dat de Ethiopische militairen de hoofdstad Mogadishu in het vizier hebben en spoedig de stad zullen innemen.

De ambassadeur van de Somalische interimregering in Addis Abeba kondigde eerder op dinsdag aan dat de stad kan binnen 24 tot 48 uur kan vallen. ''Ethiopische troepen zijn op weg naar Mogadishu. Ze zijn er ongeveer 70 kilometer van verwijderd en het is mogelijk dat ze de stad de komende 24 tot 48 uur veroveren'', aldus de diplomaat.

Addis Abeba steunt de Somalische regering in haar strijd tegen islamitische milities die sinds juni vanuit Mogadishu grote delen van SomaliŽ hebben veroverd.