Politieman molesteerde ambulancebestuurder

Icoon Politie Een politieman moet zich voor de rechtbank in Zutphen verantwoorden op verdenking van het molesteren van een ambulancechauffeur en het tegenhouden van de ziekenwagen. De man, die bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) werkt, wordt daar samen met twee andere mannen van verdacht.

Dat heeft woordvoerder Ellis Piekharts van de politie Noord-Oost-Gelderland erkend. De ambulance reed stapvoets door een drukke straat, op weg naar iemand die hulp nodig had. De ambulance zou echter per ongeluk over de voet van de broer van medeverdachte Pascal K.R. gereden zijn. Die besloot daarop verhaal te halen bij de ambulance. Hij gaf de bestuurder diverse stompen, wat een bloedneus, een blauw oog, een schram op de wang en gescheurde kleding tot het gevolg had.

Er wordt een werkstraf van 100 uur geŰist tegen de agent Michel B., en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand. Dezelfde eis was er voor de medeverdachten Remco P. en Pascal K.R. 5 januari zal er uitspraak gedaan worden in de zaak.

Advocaat D. Wijnveldt heeft laten weten dat B. ontslagen zal worden als hij veroordeeld wordt voor het incident. "Ze nemen geen enkele verantwoordelijkheid voor hun gedrag. De ambulance was op weg naar iemand die hulp nodig had. Dat neem ik ze erg kwalijk", aldus officier van justitie Carolien Krol.

Met dank aan bennootje voor de submit.