Voetbal: drie keer rood voor zelfde speler

Icoon Voetbal Een voetballer uit de tweede divisie van Schotland heeft gisteren in ťťn wedstrijd drie rode kaarten gekregen. De spits van Dundee FC kreeg dit alles voor elkaar met nog maar drie minuten reguliere speeltijd op de klok.

De scheidsrechter werd gedwongen voor het eerst rood te trekken toen Andy McLaren ťťn van zijn tegenstanders sloeg. Terwijl hij het veld verliet, sloeg McLaren nog een tegenstander in zijn gezicht. Dit werd gezien door ťťn van de grensrechters, maar voordat die kon ingrijpen had de woedende speler het veld al verlaten.

Toen de wedstrijd enkele minuten later afgelopen was, ging de scheidsrechter naar de kleedkamer om hem alsnog zijn tweede rode kaart te geven. De speler ging daarop volledig door het lint, waarbij onder andere de deur van de scheidsrechterskleedkamer sneuvelde. Hierop trok de scheidsrechter de derde rode kaart.

Dundee FC verloor de wedstrijd tegen rivaal Clyde uiteindelijk met 2-1. Het is nog onduidelijk voor hoe lang Andy McLaren geschorst zal worden.

Met dank aan Coolgoza voor de submit.