Postcode Loterij aangeklaagd om psychische schade

Icoon Opmerkelijk Een vrouw uit Heusden heeft de Nationale Postcode Loterij aangeklaagd nadat de hoofdprijs van die loterij begin dit jaar in haar straat was gevallen. De vrouw had namelijk geen lot, en claimt daar nu pyschische schade aan over te hebben gehouden. Dat verklaarde ze gisteravond zelf in NOVA. In totaal mochten de bewoners van haar postcode 22,7 miljoen verdelen.

De Postcode Loterij heeft bevestigd vrijdag een dagvaarding gehad te hebben. Volgens een woordvoerder geeft de vrouw daarin toe bewust geen loten gekocht te hebben. "Bewust niet deelnemen, betekent dat mevrouw de ins en outs van de Postcode Loterij kende", aldus de woordvoerder. "Als je dan bewust niet deelneemt, dan weet je ook dat als er een grote prijs op je postcode valt, je niet ťťn van de prijswinnaars bent."

De advocaat van de vrouw ziet de zaak echter anders. Volgens hem is door wetenschappers van de universiteit van Tilburg aangetoond dat de loterij psychische problemen kan veroorzaken. Dit zou vooral komen door de manier waarop de loterij georganiseerd is. "Voor verliezers brengt het een enorm gevoel van spijt met zich mee."

Met dank aan garreth82, JeMoeder, Funkamental en calvobbes voor de submit.
Submitter:  Bron: ANP / Nieuws.nl