'Natte zoen het smerigst'

We hebben weer wat onderzoeksgegevens. Dit maal van tandenborstel-gigant Jordan die onderzoek liet verrichten naar het zoengedrag van jongeren. En daaruit blijkt dat jongeren een natte zoen als het allervieste beschouwen. Ook zoenen met iemand die uit zijn mond stinkt, laat jongeren gruwelen, maar iets minder dan een 'natte klets'.

Ondanks dat 80% van de jongelui aangeeft een frisse adem belangrijk te vinden bij het zoenen, houden ze er zelf tegelijkertijd weinig rekening mee als ze met iemand 'op de bek' willen. Bijna 50% zoent tůch als ze zelf een ietwat onfris uit de mond meuren.

Tongen
Populairst onder de zoenen is overigens de tongzoen. Maar dan wel met iemand met wie je het wil doen natuurlijk. Tijdens Oud en Nieuw hopen veel jongens en meisjes te kunnen zoenen met iemand waarop ze een oogje hebben. Als ultieme zoenpartners worden 1. Katja Schuurman 2. Bridget Maasland en 3. Sacha de Boer genoemd alswel 1. Chris Zegers, 2. Bing uit GTST en 3. Valerio van TMF.

Wat andere cijfers:
-> Slechts 7% vindt het vervelend als met tongzoenen de tong te ver richting keel wordt geduwd.
-> Vrouwen dromen er veel vaker van om hun idool een zoen te geven tijdens het wensen van een gelukkig nieuwjaar dan mannen.
-> 33% wil zijn tanden poetsen voor het zoenen.
-> Oude ooms en tantes scoren laag op het lijstje ideale zoenkandidaten.
-> Huisdieren zijn ook om te zoenen. Want maar 11% van de mannen en 6% van de vrouwen wenst zijn huisdier liever geen gelukkig nieuwjaar met een zoen.
-> Zo'n 50% van alle ondervraagden kreeg zijn eerste zoen toen hij of zij tussen de 12 en 15 jaar oud was.

Met dank aan Re_plaY voor de submit.