Senator in de VS wil leraren bewapenen

Icoon OpmerkelijkEen senator in Nevada vindt dat leraren voortaan een wapen bij zich moeten dragen om te zorgen voor meer veiligheid binnen scholen. Bob Beers wil in februari met een verzoek tot het maken van een wet komen die dit mogelijk moet maken. Schoolhoofden hebben inmiddels al kritiek geuit op de plannen van Beers.

De grotere en middelgrote scholen in de Verenigde Staten hebben al een of meerdere bewapende agenten die dagelijks een oogje in het zeil houden, maar Beers wil er dus een schepje bovenop doen: "Ik verwacht dat veel leraren geïnteresseerd zullen zijn en het zou dan ook een rechtvaardige manier zijn". Hij wil wel dat leraren eerst een training gaan volgen voordat ze een wapen in het klaslokaal mogen dragen.

Walt Rulffes van de Clark County school ziet niet veel in de plannen van Beers en vindt dat meer wapens de scholen alleen maar onveiliger maken. "Als meer mensen wapens gaan dragen neemt de kans op schietincidenten toe", aldus Rulffes. Hij kent geen studie die het argument van Beers zou kunnen onderbouwen.

Een vertrouwenspersoon van de school is van mening dat een training leraren zou kunnen helpen om mogelijke daders te identificeren en aan te pakken, maar ziet niks in het plan van Beers om leraren te bewapenen: "Ik ben er niet voor om leraren te bewapenen ook al weten ze hoe ze met een wapen om moeten gaan".

Beers zegt dat er tot nu toe dit jaar al behoorlijk wat wapens op Clark County zijn ingenomen en wijst op verschillende recente schietincidenten op omliggende scholen. "We hebben er de laatste 20 jaar voor gezorgd dat vuurwapens op scholen in Nevada en in andere delen van het verboden zijn", aldus Beers.