Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (14/12)

Icoon UEFA CupVanavond werden de laatste wedstrijden van de groepsfase van de UEFA Cup afgewerkt. AZ wist zich als groepswinnaar te plaatsen, Heerenveen werd ondanks een late overwinning uitgeschakeld.

SC HEERENVEEN - RC Lens 1-0
Voor SC Heerenveen zit het Europese avontuur erop. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek was niet in staat RC Lens met grote cijfers te verslaan, iets dat de noorderlingen nodig hadden. De Friezen wonnen wel, Lens werd met 1-0 geklopt.

Heerenveen was zeker niet de mindere ploeg en kon de wedstrijd wel verdiend winnend afsluiten. Het laatste Europese doelpunt kwam op naam van Alves, die uit een vrije trap raak wist te schieten. Verbeek: "We hebben het over vier wedstrijden laten liggen en gaan dus terecht niet door." Door het beperkte verlies gaat RC Lens als poule D's nummer drie door naar de derde ronde.

FC Sevilla - AZ 1-2
AZ heeft de eerste plaats in poule C van de UEFA Cup weten te behouden. De Alkmaarders boekten een 1-2 overwinning bij FC Sevilla en moeten nu tegen een nummer drie spelen. Shota Arveladze scoorde in blessuretijd de winnende treffer.

AZ had het in de eerste helft moeilijk in het duel tegen de bekerhouder. Na de rust kwamen de bezoekers al snel op achterstand te staan. Chevanton ging gemakkelijk onderuit en mocht daarop zelf de penalty binnenschieten. De strijdvaardigheid van AZ leek hierdoor te worden vergroot. Tien minuten later schoot Arveladze de gelijkmaker, als geslaagde afronding van een knappe solo.

Spanje's nummer twee ging daarop weer volop in aanval, maar Waterreus wist deze vakkundig te pareren met uitstekende reddingen. Toen de aanvalsgolf van Sevilla voorbij was, gaf Arveladze de Alkmaarders ver in blessuretijd zelfs nog de overwinning.
Kijk voor de complete voetbalverslagen op de FOK! Voetbalmanager!