Doodsoorzaak Susan (12) nog onbekend

Icoon PolitieDe politie wil nog niets kwijt over de doodsoorzaak van de 12-jarige Susan die dinsdagochtend levensloos werd gevonden op de Valtherdijk bij Valthermond. Dat bleek donderdagochtend in het gemeentehuis in Exloo.

Daar zei de politie dat de moeder haar dochtertje heeft ge´dentificeerd aan de hand van kledingstukken. Ze heeft het kind zelf niet gezien. Het meisje werd dinsdagavond tegen half negen gevonden door een passant. Volgens het Openbaar Ministerie was ze ernstig verwond. De politie wil daar niets over zeggen. Zij sloot wel een natuurlijke doodsoorzaak direct uit.

Susan was op weg van de manege in Musselkanaal naar haar woning in 2e ExloŰrmond. Haar fiets werd gevonden op een ander weggetje, de Dreef, een paar honderd meter verwijderd van de vindplaats van het lichaam. Donderdag wordt sectie verricht.

Een team van 55 rechercheurs en andere politiemensen is bezig met de zaak. Het kamt een groot gebied rond de vindplaats uit op sporen. Volgens de politiewoordvoerder zijn vele sporen al veiliggesteld. De recherche heeft een mobiel laboratorium in het gebied neergezet.

Donderdag is er een besloten bijeenkomst voor de buurtbewoners van het slachtoffer.

Met dank aan onnowtjuh voor de submit.