Man gooide vuurwerkbom in disco

Icoon PolitieEen 23-jarige man uit Dwingeloo heeft bekend 19 november een vuurwerkbom naar binnen te hebben gegooid in disco Number One in zijn woonplaats. Hij kreeg het vuurwerk van een zestienjarige vriend.

De politie heeft inmiddels een huiszoeking verricht bij die kameraad. Daar vonden ze zeven vlinderbommen, acht lawinepijlen en 44 nitraatbommen. Een werkneemster van Number One kon bij de explosie ternauwernood ontsnappen. Na de aanslag sloot de discotheek voorgoed haar deuren. Een week eerder gooide een onbekend iemand al een baksteen het gebouw in.

In totaal heeft de politie tegen zeven jongens uit Diever en Dwingeloo proces-verbaal opgemaakt. Alle verdachten zijn vrienden van elkaar. Volgens de club was het gooien van de vuurwerkbom 'een spontaan idee' en was van doelbewuste opzet geen sprake. De eigenaresse van de disco verdacht een andere groep jongeren van de aanslag. Die hebben inmiddels aangifte van smaad gedaan. De eigenaresse heeft excuses aangeboden. Number One blijft nu voorgoed dicht.