Langste man ter wereld redt dolfijnen

Meneer Bao steekt zijn handen naar binnenDe langste man ter wereld, de 54-jarige Mongoolse herder Bao Xishun, heeft twee dolfijnen in een aquarium in Fushun, in het noordoosten van China, van de dood gered. Hij ging met zijn zijn lange armen de magen van de beesten binnen en haalde er gevaarlijke stukken plastic uit. Pogingen om het plastic te verwijderen met chirurgische instrumenten waren mislukt, omdat de dolfijnen hun maag steeds samentrokken.

De zoogdieren hadden geen eetlust meer en waren depressief, aldus medewerkers van het aquarium. Omdat het niet lukte de stukken plastic te verwijderen, werd de 2,36 meter lange man er vervolgens bijgehaald. De hoofden van de beesten werden naar achteren getrokken en met handdoeken om de tanden werd ervoor gezorgd dat ze meneer Bao niet konden bijten.

De behulpzame meneer Bao stak zijn 1 meter en 6 centimeter lange armen in de maag van de beesten en verwijderde de stukken plastic. Volgens Chen Lujun, de manager van het aquarium, verkeren de dolfijnen weer in zeer goede conditie. Een arts liet weten: "Er zitten nog een paar kleine stukjes plastic in de dolfijnen, maar de dolfijnen zullen dit naar verwachting snel verteren."

En meneer Bao zag dat het goed was
En meneer Bao zag dat het goed was

Met dank aan woessie voor de submit.