15 jaar voor perverse verkrachter Dresden

Icoon MisdaadEen rechtbank in het Duitse Dresden heeft donderdag Mario M. veroordeeld tot vijftien jaar cel en tbs wegens het ontvoeren en misbruiken van een 13-jarig meisje. Het was de maximumstraf die de rechtbank kon opleggen.

De rechters achtten bewezen dat de 36-jarige gedaagde zich schuldig heeft gemaakt aan ontvoering, verkrachting, kindermisbruik en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. De rechtbank nam de eis van het Openbaar Ministerie tegen Mario M. over. De aanklagers hadden gepleit voor een straf van veertien jaar en negen maanden. Na het uitzitten van zijn straf volgt tbs.

De werkloze man greep in januari het meisje op straat en nam haar mee naar zijn woning in Dresden. Daar botvierde hij gedurende 36 dagen zijn perverse fantasieën op haar. Hij zou haar zeker honderd keer hebben verkracht en regelmatig hebben mishandeld. Hij sloot haar op in een houten doos.

Het slachtoffer werd door de politie bevrijd nadat een briefje was gevonden dat zij op een onbewaakt moment van haar verkrachter op straat had weten te gooien. De schuld van de man, die in 1999 al eens werd veroordeeld voor kindermisbruik, stond vast omdat hij zijn wandaden filmde. De zaak wekte veel beroering in Duitsland.



Mario M.