Meisje (12) dood gevonden in Drenthe

Icoon PolitieGisteravond laat is in Drenthe tussen de dorpjes Valthermond en Nieuw-Weerdinge een stoffelijk overschot aangetroffen. Vermoedelijk betreft het een 12-jarig meisje uit 2e ExloŽrmond.

Het is nog onduidelijk of er sprake is van een misdrijf. De politie begon meteen na de vondst met een uitgebreid sporenonderzoek.

Het meisje zou leerlinge zijn van openbare basisschool 'De Westhoek' in 2e ExloŽrmond. Personeel en ouders van die school zijn vanmorgen ingelicht.

Vanmiddag volgt er op een persconferentie meer informatie.

Update 18.41 uur
Het levenloze lichaam blijkt inderdaad dat van een 12-jarige leerlinge uit groep 8 van openbare basisschool De Westhoek in 2e ExloŽrmond. Het meisje (Susan) is op een niet-natuurlijke wijze om het leven gekomen.

De politie weet nog niet of Susan is vermoord of dat er mogelijk een ongeluk in het spel is. Burgemeester Slagman van de gemeente Borger-Odoorn wilde alleen kwijt dat er ''iets vreselijks'' is gebeurd.

Het meisje had dinsdagavond paardrijles in Musselkanaal. Normaal keerde ze altijd rond 20.30 uur terug van de les, maar deze keer kwam het meisje niet thuis. Hierop sloegen de ouders alarm bij de politie. 's Avonds laat werd haar lichaam gevonden langs de Valtherdijk.

Met dank aan Rekkie voor de submit.