Gezocht: achtbaantesters

Icoon BinnenlandsFamiliepark Drievliet in Den Haag is op zoek naar zo'n vijftig vrijwilligers die een nieuwe achtbaan willen testen. De 'Formule X' moet vanaf april volgend jaar op volle toeren draaien. Maar het gaat volgens een woordvoerster om een achtbaan die nog nergens anders staat.

Het is de eerste achtbaan met een magnetisch startsysteem dat geen gebruik maakt van conventionele schouderbeugels, maar van veiligheidsbeugels rond de heup. "Dit alles maakt de rit voor passagiers nog intenser en vrijer." De Formule X van een Duitse achtbanenbouwer heeft inmiddels diverse internationale prijzen gewonnen voor ontwerp, ergonomie en innovatie.

In zes weken wordt er nu vooral veel gedraaid met dummies. Maar uiteindelijk zullen er toch zo'n 50 vrijwilligers moeten instappen. Passagiers van de Formule X worden 'afgeschoten' en bereiken binnen twee seconden een snelheid van ruim 70 kilometer per uur. De baan bestaat onder meer uit twee loopings, een kurkentrekker en een steile helling en daling. De rit duurt 30 seconden.