Burgemeester wil verbod jeugdsite Venlo

Icoon InternetBurgemeester Hubert Bruls (CDA) van Venlo wil dat de jongerensite Kloeken.nl die zich richt op de jeugd uit Venlo, wordt verboden. Reden is dat er recent in het forum van de site openlijk werd gediscussieerd over de identiteit van een medewerker van het Valuascollege in Venlo, die vorige week met onmiddellijke ingang werd geschorst door het schoolbestuur omdat tijdens een huiszoeking kinderporno werd aangetroffen.

De school en de politie wilden uit privacyredenen niet zeggen of het om een leerkracht gaat en wat de leeftijd is van de verdachte.

In het forum van Kloeken stond bovendien een oproep van een 'Site Administrator' om de naam van de betrokken medewerker door te mailen. Burgemeester Bruls maakte zich daar vrijdag zo boos over, dat hij voorstelde om juridische maatregelen tegen de site te nemen wegens laster en opruiing.

De GroenLinks-fractie in Venlo is tegen een verbod en zegt de voorkeur te geven aan een open site met discussie. De jongerenafdeling van de VVD, JOVD Noord-Limburg, noemt een verbod op de site ''absurd''. Volgens de liberale jongeren heeft de Venlose jongerensite de afgelopen jaren genoeg krediet opgebouwd. Ze adviseert Bruls juridische vervolging achterwege te laten.

Boy Haenen van Kloeken.nl heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de oproep. Het is volgens hem nooit de bedoeling geweest om bezoekers van de site in de gelegenheid te stellen om onschuldige personen te beschadigen. Het was alleen maar ''als grapje'' bedoeld. Hij wil de regels op het forum aanscherpen. Ook wil Haenen in gesprek met burgemeester Bruls. In een column op de site wordt overigens gesteld dat de verhouding tussen de burgervader en de jongerensite al vanaf Bruls' aanstelling uitermate moeizaam is.