Schooloptreden Zweedse meiden blijkt stripact

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Leerlingen van een Zweedse middelbare school hebben tijdens een schooloptreden hun publiek getracteerd op een bijzondere show. In de loop van een dansnummer begonnen de meiden hun kleding uit te trekken en maakten er een stripshow van. Meerdere bezoekers namen aanstoot aan het ontklede dansoptreden.

Elk jaar voeren de leerlingen die een Natuur & Techniek curriculum volgen aan het Rudbeckscollege in Sollentuna buiten Stockholm een show op met dans, toneel en muziek. De voorstelling wordt de NT-show genoemd en vindt plaats in het schoolgebouw. Overdag is de show gratis voor de overige scholieren, maar ze voeren ook een avondvoorstelling op voor de leerlingen. Dan kost het 150 Zweedse kroon (ca. 16 euro).

''Ze hebben een massa verschillende nummers, onder andere steken ze de draak met andere programma's op de school'', vertelt een leerling tegen de Zweedse krant Aftonbladet.

Dansnummer
Dit jaar besloten de deelnemende scholieren om een dansnummer in de show op te nemen, waarbij de vrouwelijke deelnemers zouden strippen. ''Ze kwamen gekleed binnen, maar trokken hun kleren uit onder het dansen. Maar ze trokken niet alles uit'', verraadt de scholier.

Maar toen de leerlingen hetzelfde nummer in de avond opvoerden, kozen de vrouwelijke deelnemers aan het dansnummer ervoor om zichzelf van boven helemaal uit te kleden. Verscheidene toeschouwers vertelden erover aan Aftonbladet en waren ontzet over de inhoud van de show.

Eigen show
''De leerlingen stripten zich bloot op een schoolvoorstelling. De show had meer van een strip/porno act dan van een optreden zoals een middelbare school hoort te laten zien'', typeert een leerling. Volgens de onderwijsmanager van de school bedenken de leerlingen de voorstelling zelf, zonder inmenging van volwassenen. ''We waren helemaal niet op de hoogte, dat ze dit van plan waren'', zegt de geschrokken decaan, die nog toevoegt dat hij voortaan beter wil overleggen, ''want ik geloof niet in het stoppen van de show''.

Stripshow Rudbecksschool Sollentuna
Zweedse meiden strippen zich topless tijdens schooloptreden

Met dank aan Soepkip-je voor de submit.