Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 16

Icoon EredivisieOok afgelopen weekend werd er weer een complete speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Op het programma stond een onvervalste topper tussen Ajax en AZ. In Amsterdam speelden de twee ploegen gelijk. Hierdoor is PSV opnieuw de lachende derde, aangezien de Eindhovenaren hun wedstrijd wel wisten te winnen.

Voor rust kwam Ajax op voorsprong, maar na de thee nam AZ het initiatief over en stond na twintig minuten spelen in de tweede helft op voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte de Amsterdammers toch nog gelijk. Feyenoord heeft met moeite weten te winnen van ADO Den Haag. In het eerste deel van de wedstrijd hadden de Rotterdammers het erg moeilijk. In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Erwin Koeman al snel op een comfortabele voorsprong. In de slotfase kwam hier nog een treffer bij en ook de Hagenezen wisten nog te scoren.

Aan de hand van Blaise N'Kufo wist FC TWente de wedstrijd tegen Willem II te winnen. De aanvaller schreef de drie treffers die door de ploeg uit Enschede werden gemaakt op zijn naam. In de eerste helft wisten de Tukkers al twee keer te scoren. In blessuretijd deed de Tilburgse ploeg wat terug. Na de thee, toen ook de derde treffer werd aangetekend, was het duel gespeeld. Tot slot had Vitesse weinig moeite met RKC Waalwijk. In het Gelredome wist de ploeg uit Arnhem met 3-1 van de Brabanders te winnen. De Waalwijkers kwamen nog wel op voorsprong, maar de thuisploeg draaide de rollen al snel om. In de tweede helft werd de voorsprong nog verder uitgebouwd met één treffer.