'Marokkanen moeten Wilders knuffelen'

Tegen mensen als Verdonk en Wilders moet je niet gaan schreeuwen of agressief worden. Je moet ze 'knuffelen', dan komen ze vanzelf tot bezinning. Dat was de boodschap van Abkader Chrifi van de Marokkaans-Nederlandse organisatie Trendy Maroc Star.

Hij sprak op een bijeenkomst zondag in Venray met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschappen uit Venlo en Venray.

Trendy Maroc Star probeert de Marokkaanse gemeenschap met overheidssteun een mentaliteitsomslag te laten maken. De Marokkanen zouden moeten leren hun schouders op te halen over discriminatie en zelf te vechten voor een goede positie in de samenleving. De Marokkaanse organisaties riepen de gemeenten op om hen in dit streven te steunen.

Op 11 september vond in Amsterdam al de kick-off van het project plaats onder de noemer 'K.U.T. Marokkaan wordt succes-Marokkaan'.

Op de website van Trendy Maroc Star staat dat de Marokkaanse gemeenschap vijf competenties bezit die haar onderscheidt van anderen. Waaronder het bezitten van twee taalculturen, pionierszin, sociale betrokkenheid en het makkelijk aanpassen aan nieuwe omstandigheden.

Met dank aan jbo voor de submit.