Mannen uit India klein geschapen

Icoon OpmerkelijkWanneer het aankomt op de grootte van het mannelijk geslachtsdeel zijn mannen uit India blijkbaar het minst bedeeld. Volgens een studie van de Indiase Raad voor Medisch Onderzoek hadden 60% van de onderzochte mannen uit de stad Mumbai een penislengte die minimaal 2,4 centimeter korter was dan het internationale gemiddelde. Voor 30 procent van de mannen was er zelfs een verschil van 5 centimeter.

Het onderzoeksinstituut mat de penissen van 1400 vrijwilligers die familieklinieken bezochten om uit te zoeken of de grootte van de condooms in India moet worden aangepast. 20% van de condooms werken niet goed in India, wat volgens het instituut voornamelijk komt doordat men niet de juiste maat gebruikt.

Geslachtsziekten zoals AIDS/HIV zijn steeds groter probleem in het land en India heeft het grootste aantal HIV en AIDS patiënten ter wereld, namelijk 5,7 miljoen. Een van de aangedragen oplossingen zijn verkoopmachines, zodat mannen niet bij de toonbank hoeven te vragen om een kleine maat condooms.